This post is also available in: English (Engelsk)

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Svolværgeita er kanskje en av landets mest ikoniske fjellformasjoner. Som Svolværs mest igjenkjennbare symbol er det en yndet turdestinasjon. Det er en enkel og fin fottur å gå til foten av Svolværgeita, og en helt grei, men litt mer omfattende tur å gå til toppen av Fløya og se ned på Svolværgeita.

Skal du opp på selve Svolværgeita, må du imidlertid leie en profesjonell og erfaren klatreguide. Du er nødt til å klatre fra foten av Svolværgeita og helt opp. De felste guider tar maks to gjester med seg og du må beregne en tur som tar flere timer. Det stilles ikke krav om forkunnskaper mht klatring, men du må være i ok fysisk form. Når du først har kommet opp er det en spektakulær opplevelse (for spesielt interesserte) å hoppe fra det ene hornet til det andre.

Vi kan ikke understreke nok at dette er en tur som ikke skal forsøkes uten en profesjonell klatreguide. Med kyndig og erfaren guide, er dette en flott tur. Ta kontakt, så kan vi organisere klatretur med hopp for dere. Hvis det er ønskelig, kan vi også organisere fotograf som sitter i fjellet ovenfor og foreviger hoppet.