Midnattsolpadling i kajakk i Lofoten

Padle kajakk ved midnatt i Lofoten er det aller ypperste du kan oppleve!

På «yttersida» (nordsiden) av Lofoten kan du oppleve midnattsola hele natten, siden åpen horisont mot nord gjør at sola ikke gjemmer seg bak fjellene. Dette er den perfekte plassen å oppleve midnattsolen. Vi padler ut fra nordsiden av Austvågøya og padler ut i Gimsøystraumen. Her er det bare Norskehavets horisont nordover og du kan se midnattsolen komme ned mot havflaten, gli bortover horisonten og gå oppover igjen. Uten å noen gang gå ned.

Når du sitter i kajakken så sitter du rett og slett på horisonten som midnattsolen glir over. Havet strekker seg fra under kajakken og frem til sola. Å padle kajakk på natten gir ofte en ekstra stillhet og ro på turen. Du vil likevel møte på sjøfugler som æerfugl, skarv, måke og kanskje også havørn. I tillegg kan du være heldig å møte på sjødyr som nise (en liten hval), sel, oter og mink.

Å padle kajakk gir en sterk frihetsfølelse. Med egen håndmakt forflytter du deg raskt og lydløst gjennom naturen. Du kommer deg dit du vil og det er ingen vik eller øy du ikke kan utforske med kajakk. På guidet kajakktur med oss trenger du heller inegen forkunnskaper for å være med.

Nordsiden av Lofoten er den perfekte plassen å oppleve midnattsola!

Midnattsol betyr at sola er over horisonten gjennom hele døgnet. Det kan bare oppleves to steder på planeten, nord for polarsirkelen og på Antarktis. I Lofoten er det midnattsol fra slutten av mai til midten av juli. Vi arrangerer likevel midnattsolkajakk fra begynnelsen av mai og til september, selv om det er en lengre periode enn det faktisk er midnattsol. Umiddelbart før og etter perioden med midnattsol så går solen ned i havet, men bruker veldig lang tid på å gå ned. Siden den bare såvidt går under horisonten. Dette skaper lange og helt fantastiske solnedganger med et utrolig fargespekter. En helt unik opplevelse.

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Gimsøystraumen Lofoten
Sesong Sommer
Gruppestørrelse 1 - 10
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!