Topp 6 ting du bør oppleve i Henningsvær i sommer!

Henningsvær er et autentisk fiskevær i Lofoten med masse flotte opplevelser!

1) Fisketur

Henningsvær er et autentisk fiksevær med lang historie innen Lofotfisket og samfunnsbyggingen lokalt og nasjonalt. Hva er vel da mer naturlig enn å dra på en fisketur ut fra Henningsvær. Dette er også et av de beste stedene i landet for å drive havfiske. Selv om Lofotfisket med skreien foregår fra januar til april hvert år, er det fisk her hele året. Også på sommeren.

2) Havørnsafari med RIB

RIB-båtene er raske åpne båter som er flott for å oppleve naturen i og rundt Henningvær. Havørna dukker nesten alltid opp og på kvelden er det mulig å ta en midnattsoltur til "Yttersida". Vi vil varmt anbefale RIB-safari ut fra Henningsvær.

3) Guidet tur med kajakk

Kajakk er virkelig en unik måte å oppleve naturen på. Det er helt stille og med egen håndkraft komme deg akkurat dit du vil. Guiden tar deg med til Henningsværs mange små perler og skjulte kroker som du bare kommer til med kajakk. Guidet tur med kajakk krever ingen forhåndskunnskaper og er en flott måte å oppleve Henningsvær på.

4) Mat

Det er så mye god mat å finne i Henningsvær! Det er en kombinasjon av nærhet til verdens beste og ferskeste råvarer, samt fantastiske mattradisjoner. Her kan du oppleve fantastisk lokal sjømat på restauranter av høy kvalitet som Fiskekrogen og Restaurant Lofotmat. Du kan også få fantastiske matopplevelser på sted som Full Steam, der du også får innsikt i Henningsværs historie.

Henningsvær er et fiskevær, et kulturlandsby og et opplevelsessenter!

5) Festvågtinden
Festvågtinden (541 moh) er virkelig en flott fjelltur! Det unike med fjellene i Lofoten er at de omtrent står ute i havet slik at utsikten er fantastisk hele veien opp, og særlig på toppen. Vi vil understreke at all ferdsel i fjellet er forbundet med noe risiko. Med mindre du er veldig godt fjellvant og kjenner ruten, anbefaler vi å gå den med guide. Du bør ikke ferdes i fjellet etter å ha nytt alkohol.

6) Kunst og kultur
Henningsvær er vikrelig et kultursenter. Gallereier, kunsthåndverk og tettpakket med lokalhistorie. KaviarFactory er en internasjonalt kjent kunsthall med samtidiskunstutstillinger som folk kommer fra hele verden for å se på. Galleri Lofoten er det nærmeste vi kommer et "Nasjonalgalleri" for Lofoten med kjente kunstnere som Gunnar Berg og Karl Erik Harr. Engelskmannsbrygga er et senter for kunsthåndtverk av mange slag og Vidar Lysvolls nordlysfotogalleri må du også innom.

Annet
Overnattingsmuligheter er det mange av i Henningsvær. Henningsvær Bryggehotell er en del av Classic Norway og ligger midt i Henningsvær Havn. Lofoten Arcitc Hotel har to lokasjoner i Henningsvær og Tobiasbrygga er en perle midt i vågen. Henningsvær Rorbuer og flere andre aktører tilbyr også overnatting. Ta kontakt så hjelper vi å finne de som passer best for dere.

Resten av Lofoten
Les også våre tips om svært mange andre ting som er verdt å oppleve i Lofoten om sommeren.

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Henningsvær Lofoten
Sesong Hele året
Gruppestørrelse På forespørsel
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!