Museumsskipet KNM Narvik

Norges største veteranskip i historiske omgivelser!

KNM Narvik er et museumsskip og Norges største veteranskip. Hun er holdt i flott stand av Venneforeningen KNM Narvik. Ombord kan du både oppleve og lære om et krigsskip fra høyden av Den kalde krigen og ha møter i et av landets mest unike møtelokaler. En flott arena for læring, møter og teambuilding.

Horten har en lang og rik militær historie og var lenge hovedbasen for Marinen. Karljohansvern var i over hundre år marinens hovedverft og på 1960-tallet ble Oslo-klassen fregatter, som KNM Narvik er det eneste gjenværende skipet fra, bygget her. Nå ligger KNM Narvik ved Karljohansvern der den ble sjøsatt i 1965, som Norges største veteranskip.

KNM Narvik er et tidsvitne fra høyden av Den kalde krigen.

KNM Narvik var en del av ryggraden til Sjøforsvaret i siste halvdel av Den kalde krigen og har deltatt i flere internasjonale operasjoner. I dag ligger hun i historiske omgivelser rett ved Magasinbygningene på Karljohansvern som er bygget slik at de raskt kunne rigge krigsskip i seilskutetiden. I nærheten ligger MTBen KNM Blink og ubåten KNM Ulstein som er en dela av Forsvarets Marinemusem.

I tillegg til å holde KNM Narvik i stand, arbeider Venneforeningen KNM Narvik med å restaurere MTBen KNM Skrei. Begge deler er et viktig arbeid med å ivareta en viktig del av vår forsvarshistorie og maritime kulturminner. Hvis du ønsker å støtte dette arbeidet, kan du melde deg inn i Venneforeningen med å betale 304,- kr til kontonummer 5083 05 33416.

KNM Narvik er et tidsvitne fra Den kalde krigen og et unikt sted for møter, banketter og middager. Et besøk som huskes!

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Horten
Sesong Hele året
Gruppestørrelse På forespørsel
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!