Museumsskipet KNM Narvik

Museumsskipet KNM Narvik

Norges største veteranskip i historiske omgivelser!

KNM Narvik er et museumsskip og Norges største veteranskip. Hun er holdt i flott stand av Venneforeningen KNM Narvik. Ombord kan du både oppleve og lære om et krigsskip fra høyden av Den kalde krigen og ha møter i et av landets mest unike møtelokaler. En flott arena for læring, møter og teambuilding.

Horten har en lang og rik militær historie og var lenge hovedbasen for Marinen. Karljohansvern var i over hundre år marinens hovedverft og på 1960-tallet ble Oslo-klassen fregatter, som KNM Narvik er det eneste gjenværende skipet fra, bygget her. Nå ligger KNM Narvik ved Karljohansvern der den ble sjøsatt i 1965, som Norges største veteranskip.

"KNM Narvik er et tidsvitne fra høyden av Den kalde krigen."

KNM Narvik var en del av ryggraden til Sjøforsvaret i siste halvdel av Den kalde krigen og har deltatt i flere internasjonale operasjoner. I dag ligger hun i historiske omgivelser rett ved Magasinbygningene på Karljohansvern som er bygget slik at de raskt kunne rigge krigsskip i seilskutetiden. I nærheten ligger MTBen KNM Blink og ubåten KNM Ulstein som er en dela av Forsvarets Marinemusem.

I tillegg til å holde KNM Narvik i stand, arbeider Venneforeningen KNM Narvik med å restaurere MTBen KNM Skrei. Begge deler er et viktig arbeid med å ivareta en viktig del av vår forsvarshistorie og maritime kulturminner. Hvis du ønsker å støtte dette arbeidet, kan du melde deg inn i Venneforeningen med å betale 304,- kr til kontonummer 5083 05 33416.

KNM Narvik er et tidsvitne fra Den kalde krigen og et unikt sted for møter, banketter og middager. Et besøk som huskes!