Opplev Lofotfisket

Lofotfisket er Norges åreste fiskeopplevelse og vinteropplevelse!

Kom til Lofoten for å opplev Norges råeste vinteropplevelse; Lofotfisket! I perioden februar til april hvert år kommer skreien fra Barentshavet ned til Lofoten for å gyte. Dette er et perfekt tidspunkt å komme til Lofoten for å oppleve Lofotfisket.

Bli med klassikske fiskeskøyter eller moderne sportsfiskebåter for å ta din "kaffetorsk". Hvis du skal oppleve én fisketur i Norge, så er det å bli med ut på Lofotfisket på vinteren. Mannskapet ombord har lang erfaring fra fiskefeltet og vet hvor skreien står. Alt utstyret du trenger til turen er ombord og selv om vi ikke kan garantere at du får fisk, så gjør vi nesten det.

Du kan oppleve Lofotfisket gjennom å bli med på en påmeldingstur eller å chartre egen båt. En vintertur til Lofoten er flott både som familietur eller teambuilding for en bedrift eller organisasjon. Fisketuren kan arrangeres som en fiskekonkurranse og det er mulig å catre mat ombord til turen.

Hvis du skal oppleve én fisketur i Norge, så er det å bli med ut på Lofotfisket på vinteren.

Lofotfisket er det eldste og største fisket i Norge og arkeologiske funn viser at det strekker seg tilbake til førvikingtiden. Skrei fra Lofotfiske ble rundt år 1000 Norges første større eksportvare og var den største gjennom hele middelalderen frem til shipping tok over i seilskutetiden på slutten av 1700-tallet. Lofotfisket er en del av vår felles historie og virkelig noe å oppleve i alle fall én gang.

Mye av historien rundt Lofotfisket og ulike aspekter av både fangst og bruk av skreien ble godt illurtrert av realityserien Skårungen på NRK. Oppgavene her vil dere også kjenne igjen om dere kommer på teambuilding med oss under Lofotfisket.

Du kan også lære mer om historien til Lofotfisket med å se NRK-klassikeren "Det store eventyret" med Frank A. Jenssen fra 1990.

Det er flere steder i Lofoten som egner seg for å oppleve Lofotfisket som Svolvær, Kabelvåg, Henningsvær, Stamsund, Ballstad, Reine og Å.

Send oss en henvendelse, så lager vi den perfekte Lofotfiske-opplevelsen for deg!

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Lofoten
Sesong Januar - april
Gruppestørrelse 1 - 1000
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!