Opplev sommer i Lofoten

En fantastisk vakker øygruppe som alle bør besøke minst én gang!

Dra til Lofoten for å oppleve fantastisk natur, opplevelser og ikke minst mat. Bratte fjell som går rett ned i havet skaper kontraster og et landskap med fantastiske turmuligheter og et rikt dyreliv. Verdens beste og ferskeste råvarer finnes både til lands og til vanns og bidrar til en rik mattradisjon som forvaltes av restauranter på tvers av Lofoten med et svært høyt nivå. I tillegg kommer alle de strålende aktivitetene som tilbys over hele Lofoten.

Fisketur
Havfisketur er en av de mest åpenbare aktivitetene du må oppleve mens du er i Lofoten. Lofotfisket har eksistert i over 1000 år og har ikke bare formet hele denne regionen, men vært en sentral del av den norske nasjonsbyggingen gjennom flere hundre år. Lofotfiske er en del av vår historie og du får ikke en mer autentisk fiskeopplevelse enn å dra ut på Lofothavet.

Havfisketur kan bli med på fra en rekke steder i Lofoten, som i Svolvær, Henningsvær, Skrova, Laukvik, Ballstad, Reine og Værøy. Du kan både være med tradisjonelle fiskeskøyter og mer moderne sportsfiskebåter. Det er mulig å melde seg på påmeldingsturer eller å chartre en båt om du vil på fisketur alene.

Lofoten har en natur som er perfekt for opplevelser!

Havørnsafari med RIB
RIB er en flott opplevelse i seg selv med raske åpne båter. Farten gir rekkevidde og mulighet til å se mye på kort tid. I tillegg kommer de smidige båtene til i smale sund og grunne viker. RIB-frørerne er erfarne og dyktige båtførere som bidrar til en behagelig tur. Havørna dukker nesten alltid opp. En av de mest populære destinasjonene er Trollfjorden, men du kan bli med på påmeldingstur med RIB i Svolvær, Henningsvær, Ballstad og Reine. I tillegg kan du chartre RIB omtrent hvor som helst i hele Lofoten.

Havkajakk
Du kommer ikke nærmere naturen enn på enn guidet kajakktur. Du beveger deg rundt med egen håndkraft i vannskorpa og får naturen virkelig på nært hold. Guiden viser deg skjulte perler mens du får høre om lokal historie og naturen rundt deg. Vi anbefaler vikrelig å oppleve Lofoten med kajakk. Påmeldingsturer med guidet kajakktur får du i Svolvær, Kabelvåg, Henningsvær, Ballstad og Reine.

Mangfold av opplevelser
Vi anbefaler å prøve surfekurs på Unstad og Hesteridning på Hov på Gimsøya. På Gimsøya finner du også en av verdens råeste golfbaner. I alle fall i følge Suzann «Tutta» Pettersen. Det mest spektakulære du kan oppleve i Lofoten i sommer, er nok å hoppe på Svolværgeita. Men den det er for spesielt interesserte.

Matopplevelser
Både på land og til vanns har Lofoten bokstavelig talt de verdens beste råvarer tilgjengelig gjennom hele året. Dette har skapt et mat-Eldorado som bare må oppleves. Alt fra restauranter på høyt internasjonalt nivå til gårdsbruk med egne matopplevelser må oppleves i Lofoten. Et godt eksempel er Livland Gård utenfor Laukvik.

Ta kontakt så organiserer vi ditt Lofoten-opphold i sommer. Vi kan hjelpe til med overnatting, logistikk, måltid og selvsagt opplevelser. Hvis dere er interssert i påmeldingsaktiviteter, gir vi 5% rabatt ved booking av to eller fler aktiviteter.

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Lofoten
Sesong Hele året
Gruppestørrelse På forespørsel
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!