Opplevelser i forbindelse med Arctic Race of Norway Lofoten

Opplevelser i forbindelse med Arctic Race of Norway

Kombiner sykkelløpet med lokale opplevelser!

Årets etapper av Arctic Race of Norway foregår i noen av de vakreste områdene Nord-Norge har å tilby. Et fantastisk område for naturbaserte opplevelser. Her er våre anbefalinger!


Etappe 1 - Å til Leknes – 15. august 2019


Første etappe starter helt vest i Lofoten på Å og går over Moskenesøy, Flakstadøy og hele Vestvågøy. Her er det utallige muligheter for opplevelser før og etter løpet. RIB-safari, fisketur, kajakkpadling ut fra Reine, eller en tur på Reinebringen kan absolutt anbefales. I Ballstad og Stamsund er det også mulighet for RIB-tur og kajakkpadling.


Langs løypen er det mange flotte muligheter for fjellturer eller gåturer. Å gå til Kvalvika er et flott alternativ for de som ikke liker høyde.


Andre steder som bør oppleves er Smeden i Sund, Glassblåseriet på Vikten og selfølgelig surfecampen Unstad Arctic Surf.


Etappe 2 – Henningsvær til Svolvær – 16. august 2019


Her er det bare å velge og vrake. Langs denne etappen er det nok opplevelser og kultur til å holde på i ukevis. I Henningsvær kan du dra på RIB-tur, fisketur og kajakktur. I tillegg er det en lang rekke gallerier og andre kulturskatter der. Vi anbefaler spesielt KaviarFactory, Galleri Lofotens Hus og fotogalleriet til Vidar Lysvold. Her er også flotte spisesteder som Fiskekrogen, LofotMat og restaurantene til Bryggehotellet og Arctic Hotel Lofoten.


Etappen går videre til Gimsøy der du kan slå golf på Lofoten Links, gå på Hoven eller prøve hesteridning. Hvis du vil henge i dette området etter etappen er over så det et fantastisk område å se på solnedgangen. Både På Gimsøy og på nordsiden av Austvågøya på andre siden av Gimsøystraumen ved Gravermark og Brenna. Her er også rikelig med flotte fjellturer i området. På Kleppstad er det også mulig å chartre båt og på Lyngvær er et av verkene i Kulturlandskap Nordland som er verdt å stoppe på.


Etappen avsluttes i Svolvær som er Lofotens største opplevelsesdestinasjon. Her kan du henge i vår Adventure Lounge i Vestfjordgata 20 og spise og drikke mens du orienterer deg om alt som er mulig å gjøre i Svolvær. Her er det mulig å dra på fisketur med moderne båter designet for sportsfiske og klassiske fiskeskøyter. RIB-safari til Trollfjorden og kajakkturer på både dagtid og kveldstid. Her er mulig å få til matopplevelser i eget lokale og guidede fjellturer. Og sist men ikke minst, byen har mange svært gode restauranter.


I Svolvær er det også mulig å chartre rask transport eller cruise fra Let’s Go Fishing. De har en rask båt som er egnet for transport av små grupper mellom etappene eller en tur til spennende øydestinasjoner som Skrova og Risvær. De kan for eksempel gjøre transport fra Svolvær til Lødingen via Trollfjord, og så videre til Narvik for å se målgang.


Etappe 3 – Sortland til Melbu – 17. august 2019


Vesterålen og Hadsel kommune har en nesten uendelig mengde flotte fjellturer og gåturer. I Sortland finner du også Jennestad Handelssted, Inga Sami Siida og Vesterålen Akvakultur som alle er verdt et besøk. I Stokmarknes anbefaler vi en tur innom Hurtigrutemuseet og se på Riksvei 1. Den er lite egnet til sykling, men har bundet kysten sammen i over 100 år. Her er også muligheter for båtturer, RIB og kajakk.


Etappe 4 – Lødingen til Narvik – 18. august 2019


Lødingen er en perle på sørsiden av Lofotveggen og vi anbefaler å utforske Lødingen litt i forbindelse med start på fjerde etappe.


Etter målgang i Narvik anbefaler vi å bruke litt tid i byen blant mange ulike aktivitetsmuligheter. Narvikfjellet har sommeratkiviteter som terrengsykling og byen har kanskje Norges mest interessante krigsmuseum som blant annet omfatter kampene i og rundt Narvik, som påførte Hitler hans første nederlag i krigen.


Det er muligheter for både fjelltur, RIB-tur og fisketur også i Narvik. Du kan også overnatte i Arctic Dome, spille golf, ta gondolbanen eller få en guidet tur langs rallarvegen. En liten time utenfor byen er det også mulig å besøke ulvene (og mange andre dyr) i Polar Park.


Trenger du flere tips eller hjelp til å planlegge/booke, send oss en forespørsel!