Opplev Lofoten i sommer! Lofoten

Opplev Lofoten i sommer!

Lofoten har alt - i fantastiske omgivelser!

Sommer i Lofoten er fantastisk! Her kan du oppleve flott natur på fjellet, på havet og i små og store fiskevær langs hele kyststripen på både "innersida" og "yttersida". Vi kjenner Lofoten ut og inn og kan hjelpe deg planlegge og booke opplevelsene dere må få med dere mens dere er i området. Mange av disse blir utsolgt og kan være lurt å booke allerede før du drar.


Fjell
Lofoten er et Eldorado for fjellturer. Det er bokstavelig talt hundrevis av ruter å gå, alt etter hvor enkelt eller krevende, langt eller kort du har lyst til å gå. Vi kjenner også de litt mer skjulte perlene der du slipper å gå i kø. En helt spesiell opplevelse er også å gå på fjelltur på en liten øy, med hav 360 grader rundt. I andre enden av spekteret er selvsagt å hoppe på Svolværgeita, som vi også kan hjelpe dere med. Tenk litt hva dere har lyst til, og ta kontakt så lager vi en plan sammen.


Kajakk
Det er flere flotte plasser å padle kajakk i Lofoten. Dette er en flott naturopplevelse der du praktisk talt sitter på kajakken og med håndmakt kommer deg dit du vil, mellom kriker og kroker. Si hvor dere skal være når, så finner vi de beste kajakkturene for dere. Svolvær, Kabelvåg, Henningsvær, Ballstad og Reine har alle guidede kajakkturer. Skal dere i et annet område, si fra så ser vi hva vi får til.


Fisketur
Når du er i Lofoten må du på fisketur. Det er fisken som har vært fundamentet for livet i Lofoten siden steinalderen. Selv om Lofotfisket er høysesongen for fisk, er det flott sommerfiske også. Kysttorsken er her hele året og det er rikelig med sei og makrell. Det er mange aktører som tilbyr fisketurer i Lofoten. Noen har litt fisking i forbindelse med et skjærgårdscruise, mens andre tilbyr rene fisketurer. Send oss en forespørsel så finner vi turen som passer for deg.


Skjærgårdscruise
Det er utallige flotte båtturer å ta rundt i Lofoten. En rekke aktører har Trollfjordcruise med havørn fra både Svolvær og Henningsvær, med alt fra RIB til større båter. Det går en fast daglig båtrute mellom Svolvær og Narvik, via Trollfjorden, Lødingen og Risvær. Det er daglige RIB-turer ut fra både Svolvær, Henningsvær, Ballstad og Reine. I tillegg er det mange båter i ulike størrelser og prisklasser som kan chartres for eksklusvie turer. Vi formidler ikke leie av båter for egen bruk, men alt av båter med båtfører kan vi ordne for dere.


Kultur og historie
Visste du at Lofotfisket har finansiert Nidarosdomen? Lofotfisket har eksistert i over 1000 år, Lofoten var Norges største eksportregion i flere hundre år, de allierte fikk tak i den første kodeboken til tyskernes Enigma-kodemaskin i Svolvær under Lofotraidet, Møllers fant ut hvordan man skal drive industrialisert tranproduksjon i Lofoten og Lofoten er i dag en hotspot for kunst og foto. Det er flotte kultur og historieopplevelser over hele Lofoten. Kulturvandringer i flere fiskevær, spennende museum som Tørrfiskmuseet på Å, Lofotr på Borg og Krigsminnemuseet i Svolvær. Flotte galleri som Espolin Jonson i Kabelvåg, Galleri Lofotens Hus og spesielt KaviarFactory i Henningsvær. Bo i en moderne rorbu mens dere er her, men besøk Lofotmuseet i Kabelvåg og opplev hvordan fiskerne levde i rorbuer for 100 år siden. I tillegg har Lofoten en rekke skjulte kulturperler. Send oss en forespørsel med litt info om hva dere er interessert i, så lager vi et kulturprogram for dere.


Mat
Lofoten er et matmekka! Helt ferske råvarer av topp kvalitet har ført til at Lofoten har utviklet seg til å bli en kulinarisk "hot spot". Langs hele Lofoten finner du både kjente og ukjente restauranter og matopplevelser av høyt internasjonalt nivå. Du får servert lokale spesialiteter på med et nivå som kan konkurrere med toprestaurantene i hvilken som helst internasjonal storby. Tettheten av kvalitetsmat til tross for at lokalbefolkningen er liten er noe av det som gjør Lofoten unikt. Men du må vite hvilke steder du sakal gå. Det kan vi hjelper dere med.


Send oss en forespørsel!
Adventure Tailor kan hjelpe dere planlegge årets Lofoten-opphold, med hensyn til reise, overnatting, opplevelser, mat og det dere måtte lure på. Vi både de forskjellige stedene og de ulike aktørene og kan gi råd om hvilke aktiviteter som passer spesielt for dere og det tidspunktet dere skal til Lofoten. Book mest mulig på forhånd, så dere er sikret plass. Send oss en forespørsel!


Online booking
Noen opplevelser kan dere også booke direkte online på nettsiden her. For ekslusive turer eller andre påmeldingsaktiviteter, send en henvendelse!

Opplev Lofoten i sommer!
© Reine Rorbuer

Opplev Lofoten i sommer!
©

Opplev Lofoten i sommer!
©

Opplev Lofoten i sommer!
©

Opplev Lofoten i sommer!
© Kajakk Lofoten

Opplev Lofoten i sommer!
© Kajakk Lofoten

Opplev Lofoten i sommer!
© Stian Aasegg

Opplev Lofoten i sommer!
©

Opplev Lofoten i sommer!
©

Opplev Lofoten i sommer!
© XXLofoten

Opplev Lofoten i sommer!
© XXLofoten

Opplev Lofoten i sommer!
© Let's Go Fishing

Opplev Lofoten i sommer!
©

Opplev Lofoten i sommer!
© Lofotpils