Sellkaker fra Vatnbygda Sulitjelma

Sellkaker fra Vatnbygda

Lokal spesialitet med lang tradisjon

Denne retten er en lokal spesialitet fra Vatnbygda og går generasjoner tilbake. Oppskriften er gammel og den var lokal på Mosti, samt et par gårder til i Vatnbygda. Nå er den heldigvis tatt i bruk av mange flere.


Opprinnelig var det sidekjøttet fra sauen som ble brukt – nå er brukes det fenalår i stedet. Sellkakene er laget av vanlige møsbrømlefser eller gammeldagslefser. Inni er det en søt deig/røre med små biter av fenalår.


Steikes i ovn og er egnet til å fryse. Det er da fort gjort å varme de opp igjen i steikovnen når man trenger de eller man kan ta de med på tur å varme de i folie på bålet. Nydelig med kald drikke til.


 

Sellkaker fra Vatnbygda
©

Sellkaker fra Vatnbygda
©