Image

Værøy

Naturens egen lekegrind - ytterst i havgapet!

Opplevelser

Ville Værøy ytterst i Lofoten er perfekt for eksklusive opplevelser. Her kan du gjøre og oppleve «alt» uten at mange andre er med på samme opplevelsen samtidig. En perfekt kombinasjon av natur og eksklusivitet. Opplev den ville naturen på nært hold, med fantastiske fjellturer, fisketurer, RIB-turer, historievandring og lokal mat.

Værøy ligger nord for polarsirkelen i en spektakulær del av vakre Nord-Norge! Øya ligger helt i enden av Lofoten. Kjent som «Vurghh" fra Egdar Allen Poe novellen "A descent into the maelstrom», og er omgitt av den berømte Moskenesstraumen.

Denne sterke tidavansstrømmen er faktisk opphavet til det engelske ordet malstrøm, og dette spektakulære fenomenet har tiltrukket mange malere og kunstnere i løpet av det siste århundret. Moskenesstraumen er omtalt i både Julius Vernes "Twenty Thousand Leagues Under the Sea" og Herman Melvilles "Moby Dick" Moskenesstraumen er en kilde til utallige lokale myter.

Send oss en forespørsel, så skal vi lage et skreddersydd opplegg på Værøy, der dere får opplevd naturen som har gitt opphav til mytene og opplevelser som vil huskes for livet.