Fisking i fjellvann

Hundrevis av fiskevann i Junkerdal Nasjonalpark

Sulitjelmaområdet er et av Norges mest kjente jakt og fiskeområder. Her finner du over 400 fiskevann og flere av dem ligger i umiddelbar nærhet til bilvei. Området har mange fine fiskevann som innbyr til flotte naturopplevelser.

Fra Jakobsbakken er det kort vei inn i Junkerdal Nasjonalpark, med mange fine fiskevann. Av lokale fiskere blir ørreten i Sulisfjellet beskrevet som så rød, at man nesten ikke tror det er sant.

I fjellområdene rundt Sulitjelma finnes det mange fine tur og fiskemuligheter. området byr på stier og lett tilgjengelige fiskevann, samtidig som det er mange muligheter hvis man vil vekk fra stiene og inn til lite besøkte områder.

August og september er generelt sett den beste tiden i fjellet, både hva insekter og fangst angår. Men både senvinter og tidlig sommer kan by på opplevelser for livet. Vær oppmerksom på at det er et værutsatt område og uvær kan komme brått på.

Kvaliteten på ørreten i området er eksemplarisk. Det er rikt med marflo i mange av vannene, noe som gir fisken en delikat rød farge. Smaken er det heller ingen ting å si på. Fisket på fjellet kan være lunefullt, men det er sjelden vanskelig å skaffe seg matfisk.

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Sulitjelma
Sesong Hele året
Gruppestørrelse På forespørsel
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!