Topptur til Nord-Saulo

En av de vakreste fjellturene i Salten!

Nord-Saulo er Norges høyeste grensefjell og ruver høyt i terrenget sett i fra Jakobsbakken Mountain Resort. Fjellet ligger på grensen mellom Saltdal Kommune i Norge og Arjeplog Kommune i Sverige.

Turen passer best på sensommeren, men man kan også gå med randoneeski opp til toppen på vinteren. Turen starter fra Tjorvihytten, eller fra stien til Dorro som er på veien innover mot Tjorvi. På sommeren kan du kjøre bil helt inn til Tjorvihytten, mens på vinter kan man gå med ski langs de flotte skiløypene inn til hytten.

Fra Tjorvihytten starter du med å følge stien fra Tjorvihytten i retning Mavas. Etter ca 2,5 kilometer tar du av fra stien og tar sikte mot Saulotjønna. På kartet vises Saulotjønnene tydelig. Gå på østsiden av Saulotjønna nordover et stykke, til du følger en markert rygg opp mellom «puklene». Siden Nord-Saulo består av to topper, har du muligheten til å bestige begge toppene når du først er oppe.

På toppen åpner det seg opp en utsikt som man knapt kan se maken til i Saltenområdet. Her kan man se nordover mot Sulitjelmamassivet, med blant annet Blåmannsisen, Vardetoppen, Stortoppen og Suliskongen. Man ser også langt innover Sverige og mot toppene rundt Beiarn og Svartisen.

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Sulitjelma
Sesong Hele året
Gruppestørrelse På forespørsel
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!