Havørnsafari til Trollfjorden med RIB

Fart, sjøsprøyt, havørn og Norges mest ikoniske fjord!

RIB-safari er en fantastisk naturopplevelse og morsom opplevelse i seg selv. Naturen i Lofoten er perfekt for disse båtene. Du sitter i en rask, åpen båt som gir rekkevidde og mulgiheten til å se mye på kort tid. RIB-førerne er erfarne sjøfolk som gir en myk reise, til tross for relativt høy fart mellom Lofotens holmer og skjær. Du kommer tett på fjell, havskvulp, sjøfugl og om du er heldig en hval.

Turen starter fra kaikanten i Svolvær. På veien blir det noen stopp med historiefortelling om både vikingtid, Lofotfisket og annen lokalhistorie. Hølla, Storemolla, Lillemolla, Raftsundet og Trollfjorden er alle full av havørn. Den største ørnen i verden med et vingespenn på over 2,5 meter. Havørna kommer nok og hilser på nært hold i løpet av turen.

Trollfjorden er dramatisk både med tanke på topografi og historie. Trollfjordslaget kan du lese om i «Den siste viking» av Johan Bojer og høre om på RIB-tur i Trollfjorden. Et «sjøslag» i 1890 mellom gammel og ny tid i et teknologisk paradigmeskifte i fiskerihistorien med fembøringer mot dampskip. Et slag som har gitt insprasjon til stor kunst i både bøker og malerier, men som også endret norsk lovgivning og førte til stortigsvedtak som sikret alle rett til å tilgang på fisken.

Trollfjorden er dramatisk både med tanke på topografi og historie!

RIBen har stor rekkevidde på grunn av farten og kan kjøre andre ruter enn den klassiske til Trollfjorden. På veien er det mulig å besøke Risvær på yttersiden av Storemolla, eller hvalfangerøya Skrova. Det er mulig å kjøre vestover fra Svolvær forbi Kabelvåg og Henningsvær og videre til Stamsund. Eller knekke nordover ved Henningsvær og gjennom Gimsøystraumen og gjennom til «yttersida» og se på solnedgangen.

Uansett hvilken rute dere velger, er dette en korona-sikker aktivitet der du er ute i åpen båt hele veien.

Ta kontakt så ordner vi den perfekte RIB-opplevelsen for deg. Enten det er en påmeldingstur eller en skreddersydd opplevelse med en seilingsrute som passer speielt til det dere er interessert i å se og oppleve.

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Svolvær Lofoten
Sesong Hele året
Gruppestørrelse På forespørsel
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!