Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Svolværgeita er kanskje en av landets mest ikoniske fjellformasjoner. Som Svolværs mest igjenkjennbare symbol er det en yndet turdestinasjon. Det er en enkel og fin fottur å gå til foten av Svolværgeita, og litt mer omfattende tur å gå til toppen av Fløya og se ned på Svolværgeita.

Skal du opp på selve Svolværgeita, må du imidlertid leie en profesjonell og erfaren klatreguide. Du er nødt til å klatre fra foten av Svolværgeita og helt opp. De fleste guider tar maks to gjester med seg og du må beregne en tur som tar flere timer. Det stilles ikke krav om forkunnskaper mht klatring, men du bør være i ok fysisk form. Når du først har kommet opp er det en spektakulær opplevelse (for spesielt interesserte) å hoppe fra det ene hornet til det andre.

Toppen av Svolværgeita rager 345 meter over havet, men selve Svolværgeita er en frittstående klippe på 150 meter opp fra foten av fjellet. Turen tar 4-6 timer, alt etter vær, rute og fysisk form. Skal du hoppe, så er spranget på 1,5 meter og det hoppes alltid fra det høye til det lave hornet (fra høyre mot venstre på bildene her).

Svolværgeita ble første gang besteget av Ferdinand Schjelderup, Alf Bonnevie Bryn og Carl Wilhelm Rubenson, 1. august 1910.

Hopp på Svolværgeita, om du tør, er noe av det mest spektakulære du kan gjøre i Lofoten!

Vi kan ikke understreke nok at dette er en tur som ikke skal forsøkes uten en profesjonell klatreguide. Med kyndig og erfaren guide, er dette en veldig flott tur som bør oppleves.

Når du først er i Svolvær er det flere andre aktiviteter vi vil anbefale. For eksempel fisketur, havørnsafari til Trollfjorden, historievandring, Lofoten krigsminnemuséum og kanskje en utflukt til Henningsvær.

Skal du til Lofoten i sommer så har vi samlet mange gode forslag for hva du kan oppleve her.

Ta kontakt, så kan vi organisere klatretur med hopp for dere. Hvis det er ønskelig, kan vi også organisere fotograf som sitter i fjellet ovenfor og foreviger hoppet.

Oppsummert

Faktaboks

Destinasjon Svolvær
Sesong Hele året
Gruppestørrelse På forespørsel
Pris På forespørsel
Anbefalt

Andre likte også

Fisketur ut fra Henningsvær

Henningsvær har gjennom århundrer vært episenteret for Lofotfisket!

KaviarFactory

En internasjonalt anerkjent samtidskunsthall!

Hopp på Svolværgeita

En spektakulær opplevelse for de spesielt interesserte!

Kajakktur ut fra Henningsvær

Tett på fantastisk natur i havkajakk!

Reine Rorbuer

Flotte buer med fantastisk lokasjon

Fisketur fra Svolvær

Autentisk fisketur ut på Hølla fra fiskeværet Svolvær.

Arctic Train

Opplev «Verdens åttende underverk» med Arctic Train!