Guidet historievandring
til 1798

Oversikt

En kombinasjon av guidet historievandring og virtual reality gjør at du virkelig får se, høre og til og med lukte hvordan havneområdet i Oslo var i 1798. Adventure Tailor har vært på mange historievandringer i både Norge og internasjonalt, men den som Tidvis arrangerer i Oslo er den mest spektakulære vi har vært med på.

Reis tilbake til året 1798 med guidet historievandring og virtual reality.

Guiden har doktorgrad i historie og har forsket på Oslo havn i mange år. Det begynte med en studie av import og eksport ved å gå gjennom tollistene, og har eskalert til å gjøre intrikate studier av forsikringspapirene til byggene i området for å få en helt presis beskrivelse av hvordan de så ut.

Dette er nå digitalt gjenskapt. Samtidig som du går rundt i havnen med guiden, kan du med din smarttelefon gå i de samme gatene og se hvordan de så ut i 1798. Du vil få høre historier fra viktige hendelser og bli forklart hvordan havnen og byen har utviklet seg både med hensyn til næringsliv og levesett.

Det er til og med satt ut luktbokser på ruten der du kan lukte på hvordan de ulike delene av havnen luktet i 1798. Selv om guidens imponerende kunnskap om byens historie på mange måter er det mest imponerende, gjør kombinasjonen av historiefortelling, digital tidsreise og til og med lukt, dette til en historievandring som må oppleves!

Bookbare påmeldingsturer med guiding finner du i kalenderen til høyre. Send en forespørsel om dere ønsker et annet tidspunkt.

Det er også mulig å booke dette som en ekslusiv gruppevandring. Hvis dere vil lære mer om egen by er dette en flott gruppeaktivitet. Enten for seg selv eller som oppvarming til et bedriftsarrangement eller en middag. Send oss en forespørsel!

For å kunne oppleve havnen anno 1798 må du ha med en fulladet smartphone og ha en app som kan lese qr-koder. Vandringen tar ca én time.