Lofoten øl- og
lokalmatsmaking

Oversikt

Vårt lokale bryggeri, Lofotpils, er det eneste mikrobryggeriet i Norge som produserer pils. Pilsbrygging krever så rent vann at det vanligvis er forbeholdt store industribryggerier som har råd å investere i dyrt renseutstyr. Men vannet i Svolvær er så rent at Lofotpils kan brygge pils direkte på det.

Lofotpils har et bredt sortiment av øloppskrifter der flere er brygget tilpasset ulike typer mat. Hos oss får du smake fire utvalgte Lofotpils sammen med fire klassiske Lofot-smaker, som passer til de respektive ølsmakene. Vertskapet forteller om bryggeriprosessen og de ulike øltypene dere får servert.

I tillegg til ølen får dere smake fenalår, speket hvalkjøtt, hjemmelaget kaviar av skreirogn og tørrfisk fra Lofoten. Dette er bare en smak og ikke et fullverdig måltid. Det er en perfekt oppvarming til middag, eller starten på en bytur. Baren er åpen i forkant og etterkant av ølsmakingen og har alle rettigheter.